fbpx
European Western Balkans
Region

Potpisan memorandum o saradnji Fonda za Zapadni Balkan i RYCO

Fond za Zapadni Balkan (WBF) i Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) potpisali su danas Memorandum o razumevanju u cilju poboljsanja odnosa izmedju dve organizacije u prostorijama WBF u prestonici Albanije, Tirani; Foto: Tanjug / STR

TIRANA – Fond za Zapadni Balkan (WBF) i Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) potpisali su danas Memorandum o razumevanju u cilju poboljšanja odnosa između dve organizacije u prostorijama WBF u prestonici Albanije, Tirani, navodi se u saopštenju RYCO.

“Danas, WBF i RYCO, potpisuju dokument koji otvara put i postavlja radni okvir za zajedničke aktivnosti u budućnosti”, rekao je izvršni direktor WBF, Đerđ Mura.

Potpisivanje dokumenta je važan politički regionalni napredak sa praktičnim beneficijama za organizacije, štaviše, sporazum šalje jasnu poruku potencijalnim partnerima i donatorima na Zapadnom Balkanu, u Evropi i dalje, za zajedničke aktivnosti i saradnju u budućnosti, navodi se u saopštenju.

“Veliki broj aplikanata i partnera koji su udružili svoje snage u regionu je jasan znak da region želi i mora da sarađuje. Zbog toga, bitno je da naše dve organizacije udruže svoje snage i iskoriste to u najboljem maniru za interes regiona”, rekao je generalni sekretar RYCO, Ðuro Blanuša.

Sporazum je potpisan u prisustvu visokih zvaničnika iz ministarstava spoljnih poslova zemalja u regionu, evropskih diplomata i predstavnika organizacija građanskog društva.

Srbija je učestvovala u stvaranju i WBF i RYCO, pored drugih država iz regiona.

RYCO se bavi programima razmene mladih, promovišući na taj način duh pomirenja i saradnje među mladima u regionu, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

Dačić: Prevelika očekivanja od Srbije, EU jasno da kaže šta želi

EWB

Plenković: Projekat izgradnje Pelješkog mosta se nastavlja

EWB

Han i Lajtl: Zapadnom Balkanu potrebna evropska perspektiva

EWB