fbpx
European Western Balkans
Politika

Potpisana tri memoranduma u okviru projekata podrške EU

Sem Fabrici; Foto: Tanjug / Rade Prelić

BEOGRAD – U okviru programa Podrške Evropske unije u pripremi projekata (EU PPF) danas su prisustvu šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija potpisana tri memoranduma u oblasti saobraćaja i zaštite životne sredine.

Saobraćajni projekat, odnosno modernizacija pruge, odnosi se na deonicu Velika Plana-Niš i potpisali su ga ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, Fabrici, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihailović i direktor “Železnica Srbije” Milorad Jeftić.

Projekat remedijacije i revitalizacije Velikog Bačkog kanala potpisali su ministarka Joksimović, Fabrici, ministar životne sredine Goran Trivan, sekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam Vladimir Galić i predsednik opštine Vrbas Milan Glušac.

Ovaj projekat će biti treća, završna i najsloženija faza revitalizacije kanala.

Treći potpisani memorandum tiče se sistema skupljanja i prečišćavanja otpadnih voda u Kraljevu, koji su potpisali ministarka Joksimović, Fabrici, Trivan, vršilac dužnosti pomoćnika ministra finansija Marko Jovanović i zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević.

Povezani članci

Bivši Orbanov ministar pravde kandidat za komesara za proširenje EU

EWB

Marić: Nova metodologija EU kroz nagrade i kazne

EWB

Vučić: Na putu smo ka EU; Cvijić: EU najveći gubitnik izbora

Emina Muminović