fbpx
European Western Balkans
Region

Potvrđena posvećenost radu na evrointegracijama

Edi Rama, Denis Zvizdić, Aleksandar Vučić, Federika Mogerini, Duško Marković, Isa Mustafa i Zoran Zaev; Foto: Evropska unija

BRISEL – Svi prisutni na neformalnoj večeri u Briselu su potvrdili punu posvećenost nastavku rada u pravcu procesa evrointegracija, kao što je to potvrdila i EU u martu ove godine na Evropskom savetu, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini nakon neformalne večere sa zapadnobalkanskom šestorkom.

Prisutni su ponovili svoju rešenost i snažan zajednički interes za jačanje saradnje i ostvarivanje opipljivih rezultata u životima građana regiona, navodi se u saopštenju.

Oni su naglasili i svoju posvećenost dobrosusedskim odnosima i produbljivanju regionalnog razumevanja, kroz uzajamno poštovanje i saradnju.

Mogerini je ohrabrila šest premijera da ubrzaju rad neophodan kako bi se ispunila očekivanja nijhovih građana i da bi se približili budućnosti u EU, navodi se u saopštenju.

Neformalnoj večeri su, pored predsednika Vlade Srbije, prisustvovali premijer Crne Gore Duško Marković, Kosova Isa Mustafa, predsednik Saveta ministara BiH Denis Zvizdić, premijer Albanije Edi Rama i mandatar za sastav nove makedonske Vlade Zoran Zaev.

Povezani članci

Pelješki most kvari odnose Hrvatske i BiH

EWB

Džihić: BiH mora da bude podignuta u vrh agende EU

EWB

Zemlje Zapadnog Balkana biće deo debate o bezbednosnim planovima

EWB