fbpx
European Western Balkans
Društvo

Poverenica Janković sa Fabricijem

Brankica Janković; Foto: Medija centar Beograd

BEOGRAD – Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković razgovarala je danas sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem o napretku u unapređenju položaja manjinskih i marginalizovanih grupa, odnosu prema diskriminaciji i toleranciji u svim oblastima života.

Takođe, razgovarali su i o doprinosu Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u promovisanju važnosti ljudskih prava i ravnopravnosti i značaju institucije za društvo, i u procesu evrointegracija naše države.

Jedna od tema je bio i pregled stanja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou koji je Poverenik za zaštitu ravnopravnosti predstavio na konferenciji povodom Međunarodnog dana tolerancije, uz konstataciju da nije dovoljno samo doneti zakone, već je potrebno primenjivati i kontinuirano preduzimati različite aktivnosti, koje će institucija i sprovoditi u narednom periodu, navodi se u saopštenju iz kabineta Poverenice.

Poverenica i šef Delegacije EU, saglasili su se i da je za prihvatanje različitosti potreban kontinuiran rad na svim poljima.

Ambasador Fabrici istakao je da će Delegacija EU nastaviti saradnju sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti i izrazio podršku naporima institucije u izgradnji tolerantnog društva koje podrazumeva međusobno razumevanje, uvažavanje i poštovanje ljudskih prava svakog pojedinca.

Povezani članci

CSF 2023: Države Zapadnog Balkana trebalo bi da povećaju ulaganja u istraživanja i inovacije do 2% GDP do 2030. godine

EWB

Koalicija prEUgovor: Potrebna suštinska rasprava za pitanja od javnog interesa

EWB

Novinari i OCD zahtevaju od Uprave za sprečavanje pranja novca da predoči osnove sumnje za prikupljanje informacija

EWB