fbpx
European Western Balkans
Društvo

Poziv za podnošenje predloga projekata u okviru projekta “Evropa za mene”

Evropski pokret u Srbiji

BEOGRAD – Kako bi proširio uticaj projekta Evropa za mene, Evropski pokret u Srbiji (EPuS) raspisuje poziv za podnošenje predloga projekata. Mali grantovi, do 2000 evra, namenjeni su za projekte organizacija civilnog društva, medija, univerziteta i biblioteka iz cele Srbije, a osnovni cilj predloženih aktivnosti treba da bude unapređenje znanja i svesti građana Srbije o procesu evropskih integracija.

Zainteresovane organizacije treba da doprinesu implementaciji projekta Evropa za mene kroz organizaciju inovativnih kampanja informisanja na regionalnom i lokalnom nivou o Evropskoj uniji i uticaju i koristima od procesa evropske integracije za građane Srbije.

Prioritet će biti dat predlozima usmerenim na sadržaj procesa pristupnih pregovora sa EU koje su od posebnog lokalnog ili regionalnog značaja.

Rok za dostavljanje prijava je 15. septembar 2017. godine, a prijavljivanje je isključivo elektronskim putem na adresu eu2me@emins.org.

Instrukcije i potrebna dokumentacija nalazi se na stranici bit.ly/EU2MeGrant.

Projekat Evropa za mene partnerski sprovode Evropski pokret u Srbiji, lokalna veća EPuS-a u Kraljevu i Sremskoj Mitrovici, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, uz podršku Međunarodnog Evropskog pokreta iz Brisela. Projekat ima cilj da u javnosti pokrene razgovore na teme značajne za Srbiju u procesu evropske integracije i građanima pruži proverene i korisne informacije, a finansira ga Evropska unija.

Povezani članci

BCBP: Samo 10% građana smatra da u Srbiji postoji demokratija

FoNet

Borba protiv korupcije izazov u svim državama Zapadnog Balkana

EWB

Koalicija prEUgovor: Vanredno stanje ogolilo pasivnost institucija u Srbiji

EWB