fbpx
European Western Balkans
Politika

Predsednik Evropskog parlamenta Tajani u sredu u Beogradu

Antonio Tajani; Foto: Evropski parlament

BRISEL – Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani boraviće u sredu 31. januara u Beogradu, gde bi trebalo da razgovara sa državnim vrhom Srbije.

Na sajtu Evropskog parlamenta objavljeno je da bi Tajani prvo u prepodnevnim časovima trebalo da se sastane sa predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković, a potom i premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Navodi se da bi zatim trebalo da bude održan sastanak Tajanija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a kasnije i sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Italijanska agencija Ansa navodi da bi Tajani trebalo da u Beograd stigne u utorak uveče i da bi razgovori predsednika Evropskog parlamenta sa srpskim zvaničnicima sledećeg dana trebalo da budu fokusirani na evropske napore za stabilizaciju Zapadnog Balkana, veći priliv investicija u region, kao i perspektive u pregovorima o pridruživanju Srbije Evropskoj uniji.

Agencija, pozivajući se na Tajanijevog portparola, navodi i da će prvi čovek Evropskog parlamenta u srpskoj prestonici govoriti i na ekonomskom forumu posvećenom investicijama, razvoju i stvaranju novih radnih mesta.

Ansa podseća da je Evropska komisija najavila da će 6. februara objaviti novu strategiju EU sa ciljem ubrzanja integracije u Uniju zemalja Zapadnog Balkana.

Povezani članci

Janjić: Unutrašnji dijalog je završen

EWB

Održan sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU

EWB

Joksimović: Srbija ne mora da prizna Kosovo zbog EU

EWB