fbpx
European Western Balkans
Društvo Izdvojeno

Predstavljanje Balkanoscope – priče o Balkanu u prvom licu u Sofiji

U Sofiji će u sredu, 16. maja biti predstavljen projekat portala European Western Balkans i Evropskog fonda za Balkan, pod nazivom „Balkanoscope – priče o Balkanu u prvom licu“.

Na koktel prijemu koji je zakazan veče uoči samita lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana u Sofiji, biće reči o ovoj jedinstvenoj i zajedničkoj inicijativi portala European Western Balkans i Evropskog fonda za Balkan. Inicijativa ima za cilj promovisanje ličnih priča pojedinaca pogođenih pitanjima koja su zajednička za ceo Balkan, a koja godinama muče taj region i ometaju njegovu evropsku perspektivu.

Veb platforma projekta sadržaće članke o čitavom nizu tema – životu u posleratnim zemljama i međusobno povezanim zajedničkim socijalnim pitanjima kao što su siromaštvo, nezaposlenost, korupcija, kriminal, nedostatak mogućnosti za mlade i kao i ozbiljni ekološki izazovi, ali i pitanja vezana za ograničenja sloboda i nedostatak vladavine prava u regionu, najavio je EWB.

Veb platvorma projekta je dvojezična – na engleskom i francuskom jeziku.

[button color=”” size=”” type=”round” target=”” link=””]Instagram [/button]  [button color=”” size=”” type=”round” target=”” link=””]Facebook [/button]  [button color=”” size=”” type=”round” target=”” link=””]Twitter[/button]

Povezani članci

[VIDEO] Joksimović i Lopandić o samitu EU-Zapadni Balkan

EWB

Članstvo u STO – dobit za Srbiju

Emina Muminović

Ovogodišnji izbori u Srbiji najsporniji u poslednjih 20 godina, zaključak novog izveštaja

EWB