fbpx
European Western Balkans
Politika

Predstavljen projekat “Puls Evrope – medijske posete EU”

Sem Fabrici na predstavljanju projekta "Puls Evrope"; Foto: Tviter/Sem Fabrici

BEOGRAD – Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici predstavio je projekat “Puls Evrope – medijske posete EU”, u okviru kog će srpski novinari imati priliku da posete evropske zemlje i približe građanima Srbije izazove sa kojima su se članice Unije suočavale tokom procesa EU integracija, kao i da povećaju svest o procesu pristupanja EU, prenosi N1.

Projekat će trajati do avgusta 2022. godine, a novinari će na putovanjima imati i priliku da unaprede svoja znanja i veštine, kako bi doprineli poboljšanju medijskog profesionalizma u Srbiji.

“Mediji su sektor koji nikada ne prima dovoljnu pažnju i podršku. Aktivnosti koji sprovodimo odnose se i na unapređenje medijske pismenosti, ali i novinarske objektivnosti i pravičnosti. Novinar koji ima pristup izvoru informacija novinar je koji može da uradi svoj posao na najbolji mogući način”, poručio je Fabrici.

Prema njegovim rečima, na ovom medijskom projektu moći će da učestvuje 200 novinara, a on će doprineti većoj dostupnosti izvora, terenskom izveštavanju i kvalitetu rada.

Povezani članci

Miščević: Članstvo Srbije u EU važno i za Uniju

EWB

Odluka Evropske komisije o Hestilu dobra vest za Srbiju

EWB

Flekenštajn: Kratkoročno će biti teško uspostaviti uslove za rad Narodne skupštine

Tanjug