fbpx
European Western Balkans
Društvo

Predstavljen Vodič za javno zagovaranje u okviru projekta “Pripremi se za učešće”

Nikola Cuckic i Marko Drajić tokom obuke "Javno zagovaranje u procesu evropskih integracija"; Foto: Twitter

BEOGRAD – Bez dobrog javnog zagovaranja nema smislenog rada organizacija civilnog društva, zaključeno je danas tokom obuke “Javno zagovaranje u procesu evropskih integracija”.

Tema radionice za organizacije civilnog društva bila je upoznavanje sa ciklusom i elementima javnih politika, izazovima sa kojima se organizacija suočavaju u radu sa institucijama.

Tokom obuke predstavljen je i Vodič za javno zagovaranje, koji su u okviru projekta “Pripremi se za učešće – P2P” pripremili Centar za evropske politike (CEP), NALED, Centar savremene politike (CSP).

“U Vodiču za javno zagovaranje predstavili smo osnovne elemente kreiranja javnih politika. Kroz Vodič smo prikazali određene praktične primere iz projekta ‘Pripremi se za učešće – P2P’, kako bi podelili svoja iskustva i za neke buduće projekte i druge organizacije, sve u cilju što većeg usavršavanja zagovaračkih tehnika”, rekao je Nikola Cuckić, projektni koordinator CSP-a.

Učesnici obuke o ovim temama i iskustvima organizacija civilnog društva u ovim procesima razgovarali su sa Markom Drajićem, menadžerom za javno zagovaranje i projekte.

Obuka je organizaovana u okviru projekta “Pripremi se za učešće P2P, koji sprovode Centar za evropske politike, Nacionalna alijanska za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Centar savremene politike (CSP) preko portala Europan Western Balkans. Cilj projekta je da se omogući različitim segmentima civilnog društva da aktivno učestvuju u procesu pregovora sa EU, kako bi se proces u potpunosti otvorio prema građanima. Projektne aktivnosti usmerene su na odabrana ekonomska poglavlja i Program ekonomskih refrmi (ERP) kroz Nacionalni konvent o EU.

Povezani članci

Vejvoda: Za Zapadni Balkan EU je samo prednost

Sofija Popović

Istraživanje Crte: Više poverenja u civilno društvo, manje vremena za aktivizam

EWB

Beogradski Prajd održan bez bezbednosnih incidenata

EWB