fbpx
European Western Balkans
Društvo

Predstavnik Delegacije EU u poseti Brusu i Novom Pazaru

Štefan Hudolin; Foto: Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji

BEOGRAD – Šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije Štefen Hudolin posetiće u četvrtak i petak, 11. i 12. maja, Brus i Novi Pazar i obići projekte koje finansijski podržavaju EU i Vlada Švajcarske, preko razvojnog programa Evropski progres.

On će, kako je najavljeno u saopštenju Evropskog progresa, prisustvovati i manifestaciji “Susret sa Evropom” kojom će se u Novom Pazaru obeležiti Dan Evrope.

Prvog dana posete, 11. maja, Hudolin će u Brusu, sa predsednikom opštine Milutinom Jeličićem, obići radove na izgradnji Doma za decu sa smetnjama u razvoju za koji su EU i Vlada Švajcarske izdvojile 95.400 evra.

Novi objekat će omogućiti odgovarajuće uslove za boravak i doprineti unapređenju kvaliteta života dece.

U petak, 12. maja, Hudolin će u Novom Pazaru, povodom obeležavanja Dana Evrope, prisustvovati finalu školskog takmičenja koje je organizovano u okviru kampanje “Evropa, to si ti”.

U finalu će srednjoškolci iz Bojnika, Bujanovca, Novog Pazara i Prijepolja odmeriti znanje o temama koje se odnose na EU i proces evropskih integracija.

Dva pobednička tima dobiće sredstva u vrednosti od 100.000 dinara kako bi realizovali projekte usmerene na unapređenje uslova za rad i učenje u okviru škole.

Tom prilikom, svečano će biti proglašeni pobednici konkursa za najbolji medijski prilog o evrointegracijama na jugoistoku i jugozapadu Srbije, koji je Evropski progres organizovao u partnerstvu sa Delegacijom EU i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Srbije.

Tokom posete Novom Pazaru, Hudolin će se sasatati sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i obići antierozivnu pregradu na Sebečevskoj reci, izgrađenu sredstvima EU i Vlade Švajcarske u okviru projekta za zaštitu sliva reke Raške od poplava.

Povezani članci

Organizacije civilnog društva razgovarale sa poslanicima Evropskih zelenih o situaciji u Srbiji

EWB

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji: Ukinuti carine i vratiti se dijalogu

EWB

Međunarodna konferencija o srpsko-albanskim odnosima

EWB