fbpx
European Western Balkans
Politika

Rebić: Podrška Hrvatske za pristupanje Srbije EU

Vladimir Rebić; Foto: Medija centar Beograd

BATROVCI – Direktor policije Srbije Vladimir Rebić istakao je danas, u razgovoru sa direktorom policije Hrvatske Markom Srdarevićem, da je saradnja dva ministarstva unutrašnjih poslova veoma dobra u oblasti suzbijanja svih vidova kriminala, sa posebnim akcentom na borbu protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma.

“Veliku podršku imamo od kolega iz Hrvatske u procesu evrointegracija, a posebno u prenošenju iskustava i pozitivnih praksi u okviru Poglavlja 24 u cilju ubrzanog ispunjavanja uslova za pristupanje Republike Srbije u članstvo Evropske unije”, istakao je Rebić na Graničnom prelazu Batrovci.

Na sastanku Rebića i Srdarevića dogovoreno je intenziviranje saradnje u narednom periodu, a razmatano je i potpisivanje protokola o saradnji između policija Srbije i Hrvatske u cilju unapređenja operativne saradnje na suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma, ilegalnih migracija, trgovine ljudima, ilegalne trgovine narkoticima.

Direktor srpske policije podsetio je da su za nepunih mesec dana održana tri sastanka sa direktorima policija Grčke, Crne Gore i Hrvatske.

“Svi smo se složili da je regionalna saradnja i pravovremena razmena informacija neophodna radi postizanja što većeg stepena bezbednosti za građane”, naglasio je Rebić, a prenosi u saopštenju Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Povezani članci

Reakcije vlasti na pismo iz EP: Srbija slobodarska zemlja, poslanici dežurni mrzitelji Srbije

EWB

Koji je značaj premeštanja ambasade Srbije u Jerusalim?

EWB

Žiofre: Države kandidati imaju obavezu da se postepeno usklade sa spoljnom politikom EU

EWB