fbpx
European Western Balkans
Izdvojeno U dve reči

Regionalni forum o antikorupciji u ponedeljak u Beogradu

SELDI

BEOGRAD – Dvodnevni forum o dobrom upravljanju i antikorupcijskim politikama u vremenima geopolitičke neizvesnosti biće održan u Beogradu u ponedeljak. Ovaj Regionalni forum politika organizovaće Centar savremene politike (CCP) u ime mreže Liderstva za razvoj i integritet Jugoistočne Evrope (SELDI).

Forum će otvoriti ambasadori Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Emanuele Žiofre i Kristofer Hil.

Tokom prvog dana foruma diskutovaće se kako region može da izgradi demokratsku otpornost uklanjanjem nekih od ključnih faktora koji omogućavaju nezakonito finansiranje i sa njima povezane korupcije, zarobljavanja države i autoritarnog uticaja.

Na jednom od panela razgovaraće se i o tome kako bi civilno društvo moglo da radi zajedno i podrži vlade u pokretanju javnih reformi ili mera koje će pomoći privlačenju konstruktivnijeg kapitala za izgradnju demokratije koja donosi rezultate u vremenima sve veće geopolitičke neizvesnosti.

REGISTRUJTE SE DA PRATITE DOGAĐAJ ONLINE.

SELDI Regionalni forum politika, dvodnevna konferencija, okupiće istaknute stručnjake sa Zapadnog Balkana i razgovarati o temama kao što su geopolitika, zarobljavanje države, korupcija, nedozvoljeni finansijski tokovi i skrivena ekonomija, reforme pravosuđa, kao i stanje demokratije i zarobljavanje medija na Zapadnom Balkanu.

SELDI je jedan od najvećih antikorupcijskih projekata koji se sprovodi na Zapadnom Balkanu i kofinansirana je iz sredstava Evropske unije. Mreža SELDI okuplja više od 15 organizacija civilnog društva sa celog Zapadnog Balkana.

Povezani članci

[VIDEO] Fabrici: Važne su reforme, 2025. je maltene sutra

EWB

Formiranje evropskih institucija 2019

EWB

Stano: Očekujemo da Srbija uskladi svoj stav sa EU po pitanju Krima

EWB