fbpx
European Western Balkans
Politika

Saša Janković u Briselu sa članovima EP

Saša Janković boraviće utorak i sredu u Briselu, gde će razgovarati sa članovima Evropskog parlamenta, piše Danas.

On će učestvovati na sastanku Grupe Naprednog saveza socijalista i demokrata (S&D), gde će mu domaćin biti Jozef Vaidenholcer. Janković će tu priliku iskoristiti kako bi se sastao i sa potpredsednicom Evropskog parlamenta, Ulrike Lunaček, poslanicom Evropskog parlamenta Sorajom Post, kao i sa članovima kabineta predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija i savetnikom Grupe za Delegaciju EU – Srbije Jorgenom Silom.

Janković je, kako prenosi Danas, u intervjuu za portal Magločistač, dodao i da zna da međunarodna zajednica prati dešavanja u Srbiji, ali da oni nisu sigurni „koliko smo mi unutar Srbije spremni, rešeni i odlučni, odgovorni da alternativu zaista pretočimo u realnost“.

On će put u Brisel iskoristiti kako bi ukazao na to da u Srbiji „postoji alternativa koja autentično veruje u evropske vrednosti – vladavina prava, poštovanje ljudskih prava, ravnopravnost građana pred zakonom, sloboda medija, socijalna pravda“, objasnio je Janković.

Naglasio da je na građanima Srbije da grade demokratiju i da je „Aleksandar Vučić postao moćan, ne time što je gradio nešto novo, nego time što je uništio u proteklom periodu svaku alternativu sebi“, naveo je Janković.

Povezani članci

Nemačko predsedavanje EU: Proširenje će biti važna tema, ali napredak zavisi od vladavine prava

EWB

“Sadašnji tempo pregovora nedovoljan za članstvo 2025.”

EWB

Marić: Nova metodologija EU kroz nagrade i kazne

EWB