fbpx
European Western Balkans
Društvo

Sastanak NKEU: Dostojanstveno raditi u Srbiji

Sastanak NKEU; Foto: Nacionalni konvent o EU

BEOGRAD – Danas smo održali sastanak Radne grupe 17 Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji na kome se govorilo  o Platformi za praćenje sprovođenja primene Programa ekonomskih reformi 2018-2020. (ERP) i Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike (ESRP) u procesu evropskih integracija i Nacrtu Zakona o zaposlenima u javnim službama i Zakona o izmenama i dopunama Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

O samoj Platformi, njenom potpisivanju i očekivanim rezultatima, govorili su Bojana Ružić iz Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Dragana Savić iz Ministarstva za rad, zapošljavanje i smanjenje siromaštva.

Tokom drugog dela sastanka, pomoćnica ministra državne uprave i lokalne samouprave Ivana Savićević predstavila je zakone koji su bili tema ovog sastanka, uputila nas u tok njihovog donošenja i javne raspravne koja su održane. Mišljenje o zakonima na sastanku su još izneli i Tomislav Živanović iz UGS Nezavisnost, Granskog sindikata prosvetnih radnika i Sarita Bradaš iz Tima za rad, zapošljavanje i socijalnu koheziju Centra za demokratiju.

Povezani članci

Tanji Miščević francuski orden za zasluge

Marina Zec

NKEU: Brojne neregularnosti za vreme vanrednog stanja

EWB

Konferencija “Move.Link.Engage. Rethinking Europe and Western Balkans”

EWB