fbpx
European Western Balkans
Bezbednost Izdvojeno

Sedmi Beogradski bezbednosni forum od 11 – 13. oktobra

BEOGRAD – Šta je budućnost Evropske unije? Da li Evropa može da očuva svoje vrednosti u vreme migracijske krize? Da li je Berlinski proces pomogao u rešavanju otvorenih bilateralnih sporova i uspostavljanju političkog dijaloga između “Zapadnobalkanske šestorke”? Kakva je buduća perspektiva odnosa Srbije i NATO? Budućnost dijaloga Beograda i Prištine?

Ova i druga pitanja biće razmatrana na sedmom Beogradskom bezbednosnom forumu (Belgrade Security Forum), koji će se održati od 11-13. oktobra u Beogradu.

Neki od visokih zvaničnika koji će učestvovati na ovoj međunarodnoj konferenciji biće generalni direktor za proširenje i susedsku politiku u Evropskoj komisiji Kristijan Danijelson, zamenica generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemiler, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Denis Kif i generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović, dok će neki od predstavnika civilnog društva biti Florijan Biber, Stiven Blokmans, Ardijan HačkajMilena Lazarević, Hedvig Morvai, Jovana Marović, Dejan Jović, Milan Nič, Eleonora Poli i Srđan Cvijić.

Konferenciju će zatvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, direktorka Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Sonja Stojanović Gajić, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Mihailo Crnobrnja i predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht.

Beogradski bezbednosni forum je događaj na kojem se ključni akteri susreću i diskutuju o međunarodnim poslovima i bezbednosnoj politici na Balkanu i Evropi. Forum je organizovan od strane tri partnerske organizacije civilnog društva – Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Beogradskog centra za bezbednosnu politiku i Evropskog pokreta u Srbiji i pokrenut 2011. godine.

Povezani članci

Nagi: Novac nije jedini izazov sa kojim se suočava NATO

EWB

Međak: Evropske integracije nisu prioritet Srbije

EWB SCREENING

Ilindenska Makedonija najmanje prihvatljivo rešenje za Atinu

EWB