fbpx
European Western Balkans
Politika

Skupština potvrdila uvođenje vanrednog stanja i sve odluke Vlade

Narodna skupština Republike Srbije; Foto: Wikimedia Commons

BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije potvrdili su uvođenje vanrednog stanja i Zakon o potvrđivanju uredbi koje je Vlada, uz supotpis predsednika Srbije, donela za vreme vanrednog stanja, prenosi Danas.

Takođe, usvojen je rebalans budžeta za 2020. godinu, koji se pred poslanicima našao zbog korišćenja sredstava radi otklanjanje štetnih posledica usled epidemije koronavirusa, kao i o Uredba o načinu uplate jednokratne novčane pomoći punoletnim građanima od 100 evra, prenosi N1.

Poslanici su potvrdili 44 uredbe, od kojih se 12 odnosi na mere za vreme vanrednog stanja kao što su uredbe o organizovanju rada poslodavaca, o rokovima u sudskim postupcima, o korišćenju finansijskih sredstava budžeta Srbije i Uredba o poreskim merama.

Još neke od uredbi koje su usvojene su i one koje se tiču prekršaja za kršenje naredbe o zabrani kretanja, o ograničenju maloprodajne cene zaštitnih sredstava, kao i Uredba o primeni rokova u upravnim postupcima.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je juče da će se poslanici sastati narednih dana da ukinu vanredno stanje.

Povezani članci

Kurc: Pravila koja smo stvorili moramo da poštujemo

EWB

Palmer: Želimo da EU promeni stav o proširenju; Vučić: Uskoro obnova dijaloga

Tanjug

Bugarska važan partner Srbije u procesu evropskih integracija

EWB