fbpx
European Western Balkans
Politika

Slovenački premijer sutra u Beogradu

Marjan Šarec; Foto: Vlada Slovenije

BEOGRAD – Slovenački premijer Marjan Šarec boraviće sutra u poseti Beogradu gde će se sastati sa premijerkom Anom Brnabić.

Kako je saopšteno iz kabineta srpske premijerke, Brnabić i Šarec će najpre, oko 10 sati, imati sastanak, a potom će uslediti sastanak delegacija. Predviđeno je da se posle toga premijeri obrate medijima.

Kako je saopšteno iz kabineta slovenačkog premijera početkom avgusta, Šarec bi tokom boravka u Beogradu trebalo da se sastane i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa predsednicom parlamenta Majom Gojković.

Dve zemlje imaju intenzivne bilateralne odnose, trgovinska razmena porasla je prošle godine za 14 odsto, a Slovenija je sa milijardu evra jedan od najvećih investitora u Srbiji.

Kao veliki zagovornik proširenja EU na Zapadni Balkan, Slovenija takođe podržava evropske integracije Srbije, navela je slovenačka agencija STA.

Prethodno je u januaru Srbiju posetio slovenački predsednik Borut Pahor u pratnji velike poslovne delegacije, dok je početkom jula u Sloveniji boravila predsednica skupštine Maja Gojković.

Povezani članci

Manco: Borba protiv korupcije prioritet na evropskom putu

EWB

Učesnici trilaterale: Sastanak izuzetno koristan

EWB

Mogerini: Balkan je u Evropi, “ponovno ujedinjenje” umesto “proširenja”

EWB