fbpx
European Western Balkans
Društvo

Srbija 2018. predsedava Stalnom komisijom EUROCONTROL-a

Nebo nad Srbijom; Foto: Pixabay

BEOGRAD – Srbija će 2018. predstavati Stalnom komisijom EUROCONTROL-a, a predsednik tog tela biće Mirjana Čizmarov, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.

Evropska organizacija za bezbednost vazdušne plovidbe – EUROCONTROL je međunarodna organizacija, osnovana 1963. godine, čiji je primarni cilj razvoj neprekinutog, sveevropskog sistema upravljanja vazdušnim saobraćajem, da bi se region uspešno suočio sa predviđenim rastom saobraćaja, tako da se održi visok nivo bezbednosti, smanje troškovi i poštuje životna sredina.

Stalna komisija EUROCONTROL-a predstavlja države članice na najvišem rukovodećem nivou, I to je telo koje formuliše opštu politiku i odgovara za odluke i regulatorne funkcije ove institucije.

Komisija takođe odobrava godišnji budžet EUROCONTROL-a, petogodišnji program rada, donosi propise koji se odnose na finansijska, pravna i kadrovska pitanja.

Komisija imenuje generalnog direktora EUROCONTROL-a i donosi konačne odluke o godišnjim računima agencije.

Predsedavanje Srbije Stalnom komisijom biće prilika da se još jednom potvrdi visoka i stručna pozicija naše zemlje u civilnom vazduhoplovstvu Evrope, navodi se u saopštenju Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Tokom predsedavanja funkciju potpredsednika Komisije obavljaće Predrag Jovanović, pomoćnik direktora, a Zlatko Miščević, načelnik odseka za licenciranje biće predsednik Komiteta menadžmenta.

Povezani članci

Žigmanov: Počele pripreme za formiranje Saveta za saradnju sa civilnim društvom

EWB

Nacionalni konvent: Primeniti plan od tri tačke za deeskalaciju na Kosovu

EWB

Konferencija “Na putu ka EU i zdravoj životnoj sredini”

EWB