fbpx
European Western Balkans
Društvo

Srbija i EU – Nastavak reforma pravosuđa kao osnov za članstvo u EU

Evropski pokret u Srbiji

BEOGRAD – Sagledavanje EU standarda u oblasti vladavine prava, analiza Akcionog plana za Poglavlje 23 Pravosuđe i osnovna prava i aktuelna rasprava o potrebi promene Ustava Srbije u delovima koji se odnose na pravosuđe, neke su od tema predstojećeg skupa u organizaciji Fakulteta političkih nauka i Evropskog pokreta u Srbiji.

Debata nosi naziv „Nastavak reforme pravosuđa kao osnov za članstvo u EU“  i održaće u utorak, 31. oktobra 2017, u EU Info Centru (Kralja Milana 7, Beograd), od 14 do 16 časova.

Na skupu će govoriti Milan Antonijević, direktor Komiteta pravnika za ljudska prava YUCOM i koordinator Radne grupe Nacionalnog konventa o EU za Poglavlje 23, Dragana Boljević, predsednica Društva sudija Srbije i Nenad Stefanović, Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

Debata u Beogradu deo je serije događaja koje Evropski pokret u Srbiji i Fakultet političkih nauka organizuju u ukupno 17 gradova Srbije, u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji – Sremska Mitrovica i Evropskim pokretom u Srbiji – Kraljevo.

Događaji se održavaju u okviru projekta „Evropa za mene“ koji podržava Delegacija Evropske unije, sa idejom da se u javnosti pokrenu razgovori na teme značajne za Srbiju u procesu evropske integracije i građanima pruže proverene i korisne informacije.

Povezani članci

IDEAS: Položaj LGBTI+ osoba u Srbiji lošiji nego prethodnih godina

EWB

Ministarstvo pravde: Radni tekst amandmana neće biti povučen

EWB

Uključivanje lokalnih organizacija civilnog društva u ekonomske teme kroz NKEU

EWB