fbpx
European Western Balkans
Društvo

Srbija ima veliki potencijal za budući razvoj ribarstva

Nacionalni konvent o Evropskoj Uniji

BEOGRAD – U Narodnoj skupštini Republike Srbije danas je održan sastanak Odbora za evropske integracije i Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji povodom Pregovaračke pozicije za Poglavlje 13 – Ribarstvo.

Sastanku su prisustvovali šefica Pregovaračkog tima, Tanja Miščević, član Pregovaračkog tima, Danilo Golubović, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao članovi Pregovaračke grupe za poglavlja 11,12 i 13 i predstavnik NKEU, Ivan Knežević, koji je  koordinator Radne grupe NKEU za pregovaračka poglavlja 11, 12 i 13.

Na sastanku je predstavljen sadržaj Pregovaračke pozicije, kao i planirane aktivnosti u okviru Poglavlja 13. Ivan Knežević je istakao značaj ovog Poglavlja i otvorio pitanje uspostavljanja pravnog okvira, izgradnje administrativnih kapaciteta za korišćenje evropskih fondova u oblasti ribarstva i podrške lokalnim ribarskim akcionim grupama prema EU modelu.

Zajednički zaključak jeste da Srbija ima veliki potencijal za budući razvoj ribarstva, koji se može ostvariti kroz proces pregovora sa EU.

Današnji sastanak predstavlja nastavak redovne saradnje Narodne skupštine Republike Srbije i Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji.

Povezani članci

ENQA: O kvalitetu srpskih diploma krajem februara

EWB

Konferencija “Move.Link.Engage” ove nedelje, u fokusu priče aktivnih građana i građanki

EWB

Strukovna udruženja napuštaju debatu o promenama Ustava

EWB