fbpx
European Western Balkans
Politika

Srbija nastavlja saradnju sa NATO

Ćezare Marineli i Aleksandar Vučić; Foto: Tanjug / Zoran Zestić

BEOGRAD – Srbija ostaje vojno neutralna, ali će nastaviti da održava dobre odnose i sa NATO, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić u razgovoru sa brigadnim generalom Ćezareom Marinelijem, šefom Vojne kancelarije NATO za vezu.

Tokom susreta bilo je reči i o predstojećoj poseti Vučića sedištu NATO-a, ističe se u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima.

“Srbija je vojno neutralna zemlja i neće ulaziti u bilo kakve vojne saveze. Kao nezavisna i suverena država, Srbija će sarađivati sa različitim savezima i državama, uključujući i održavanje dobrih odnosa sa Severnoatlantskom alijansom, sa ciljem očuvanja mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu”, rekao je predsednik Srbije.

Marineli i Vučić razmotrili su niz konkretnih aktivnosti i mogućnosti koje treba da doprinesu boljem razumevanju između Srbije i NATO, kao i daljoj konkretizaciji saradnje u različitim oblastima, dodaje se u saopštenju.

Tokom sastanka je izraženo očekivanje da će predstojeća poseta srpskog predsednika sedištu NATO, tokom koje će razgovarati sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom i učestvovati na Severnoatlantskom savetu, potvrditi napredak u političkom dijalogu i praktičnoj saradnji Srbije i NATO.

Povezani članci

“Rezolucija Skupštine kao odgovor na Bilčikov izveštaj bio bi ozbiljan skandal”

EWB

Dačić: Početak razgovora stranaka koje ne prihvataju posredovanje EU 26. aprila

EWB

Dačić: Regionalizacija nije zamena za EU, već brži put do nje

EWB