fbpx
European Western Balkans
Politika

SSP: Nova metodologija pristupanja EU će razobličiti Vučićev autokratski režim

Foto: Stranka slobode i pravde

BEOGRAD – Stranka slobode i pravde saopštila je da će nova metodologija pristupanja Evropskoj Uniji, koja proces pridruživanja vezuje za evropske vrednosti, “u potpunosti razobličiti prirodu autokratskog režima Aleksandra Vučića i potvrditi da je Srbija zarobljena država”, prenosi N1.

“Stranka slobode i pravde pozdravlja snažniji politički angažman Evropskog parlamenta, koji je najavila Tanja Fajon, predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU”, navodi se u saopštenju.

SSP je konstatovala da su poslanici Evropskog parlamenta “utvrdili da je Srbija zabeležila pad u ključnim oblastima poput slobode medija, vladavine prava i borbe protiv korupcije”.

“Obaveza Evropskog parlamenta ne sme da se završi samo na praćenju procesa, već je neophodno da se u uslovima političke krize, koja je dovela do toga da Srbija nema reprezentativni parlament i legitimnu vladu, angažuje na što bržem otvaranju suštinskog političkog dijaloga svih relevantnih političkih faktora u Srbiji, s ciljem obezbeđivanja uslova za održavanje fer i poštenih izbora, bez kojih je bilo kakav realan napredak Srbije ka EU praktično nemoguć”, navode iz SSP.

Povezani članci

Popovski: Članstvo u EU pitanje vremena i zalaganja zemalja

EWB

Fon der Lajen: Ključno da svih šest partnera na Balkanu razviju zajedničko regionalno tržište

EWB

Biber: Istra, Vojvodina ili Republika Srpska nisu Katalonija

EWB