fbpx
European Western Balkans
Dijalog Beograda i Prištine

Stano: Netačne spekulacije da će EU sutra predstaviti nacrt sporazuma Beograda i Prištine

Beograd-Priština; Foto: Pinterest

BRISEL – Potparol visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Peter Stano rekao je za Glas Amerike da su netačne medijske spekulacije o tome da će na sastanku predstavnika Srbije i Kosova u četvrtak u Briselu biti predstavljen nacrt sporazuma prema kojem se očekuje da Srbije prizna nezavisnost Kosova.

“Naše pravilo je da ne komentarišemo medijske spekulacije. Ali u ovom konkretnom slučaju bih želeo eksplicitno da odbacim spekulacije u vezi sa sutrašnjim sastankom eksperata i temama tok sastanka”, rekao je Stano.

One je dodao da se nakon što je dijalog obnovljen na najvišem nivou, nastavlja sa serijom sastanaka na ekspertskom nivou.

“Sutrašnja agenda će uključiti pitanja raseljenih i ekonomske saratanje”, naveo je Stano u pisanoj izjavi za Glas Amerike. 

Srpski mediji jutros su preneli vest, pozivajući se na neimenovane izvore, da će EU sura u Briselu predstaviti nacrt finalnog sporazuma u kojem se od Srbije očekuje da de fakto prizna nezavisnost Kosova i njegovo članstvo u međunarodnim organizacijama. Mediji su dali ocenu da se radi o “ultimatumu za Srbiju”.

Povezani članci

Borelj razgovarao sa Vučićem i Tačijem, u Beogradu i Prištini narednih nedelja

EWB

Sastanak ministara spoljnih poslova u Beču: Kosovo i dalje u fokusu

EWB

Prekinute sednice kosovskog parlamenta nastavljaju se danas

EWB