fbpx
European Western Balkans
Dijalog Beograda i Prištine

Stoltenberg: Sastanak u Vašingtonu prvi korak u pravom smeru

Jens Stoltenberg; Foto: Tanjug / AP Photo / Virginia Mayo

BRISEL – Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozdravlja inicijative za nastavak dijaloga Beograda i Prištine kao jedinog puta ka rešenju kosovskog problema, piše Tanjug, a prenosi RTS.

“Pozdravljam činjenicu da Beograd i Priština razgovaraju, jer je jedini način da se reše izazovi u regionu i neslaganja oko Kosova – u razgovorima o političkom rešenju”, poručio je Jens Stoltenberg, prenosi RTS.

Stoltenberg je nakon dvodnevnih razgovora ministra odbrane NATO-a rekao da ne želi da spekuliše o ishodu sastanka predstavnika Beograda i Prištine u organizaciji SAD 27. juna, ali i naglasio da pozdravlja dijalog. On je istakao da ovaj sastanak nije lak, ali da je važno da se predstavnici Beograda i Prištine sastanu. On smatra da je važno da se predstavnici sastana s obzirom da nije bilo pravog sastanka već duže vreme.

Stoltenberg je ocenio da su i Beograd i Priština prepoznali da se tenzije moraju smanjiti i da se mora naći put za napredak. Generalni sekretar NATO-a naglašava da Alijansa nastavlja da bude prisutna na Kosovu sa tri do četiri hiljade pripadnika koji obezbeđuju sigurno okruženje za sve.

 

 

Povezani članci

Lajčak i Tači: Kosovu je neophodan dijalog

EWB

Forum u Albahu: Vučić i Tači diskutovali sa panelom o korekciji granica

EWB

Makron i Merkel organizuju samit Srbija-Kosovo kada se stvore uslovi

EWB