fbpx
European Western Balkans
Društvo

Sutra javno čitanje ovogodišnjeg izveštaja Evropske komisije o Srbiji

Foto: CSP

BEOGRAD – “Javno čitanje izveštaja Evropske komisije o Srbiji 2023” biće održano u utorak 14. novembra od 12 do 14 časova u prostoru Miljenko Dereta, u organizaciji Centra savremene politike i Fondacije Centar za demokratiju.

Na javnom čitanju biće predstavljeni najvažniji nalazi Evropske komisije iz različitih oblasti. Organizatori su saopštili da će tokom dogđaja panelisti uporediti izveštaj za Srbiju sa izveštajima o drugim zemljama na Zapadnom Balkanu, a kao organizacije koje su dugi niz godina posvećene evropskim integracijama Srbije, daće i preporuke sa unapređenje procesa.

Na događaju će se obratiti Plamena Halačeva, zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Nataša Vučković, generalna sekretarka Fondacije Centar za demokratiju, Nemanja Todorović Štiplija, izvršni direktor Centra savremene politike.

O nalazima ovogodišnjeg izveštaja Evropske komisije o Srbiji govoriće i Bojana Selaković, koordinatorka Nacionalnog konventa o EU (NKEU), Bojan Elek ispred Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP), Jovana Spremo iz Komiteta pravnika za ljudska prava (YUCOM), Dragana Đurica iz Evropskog pokreta u Srbiji (EPuS).

Povezani članci

Srbija i Kosovo treba da prate dobre primere rešavanja sporova iz regiona

EWB

Konvent o programu ekonomskih reformi za period 2018-2020.

EWB

Reporteri bez granica: Srbija 93. u svetu po slobodi medija, 2016. bila na 59. mestu

EWB