fbpx
European Western Balkans
Društvo

Sutra konferencija Centra savremene politike o stanju demokratije i borbi protiv korupcije u Srbiji

Foto: FoNet

BEOGRAD – U sredu 8. maja od 10 časova održaće se konferencija Centra savremene politike “Osnove na prvom mestu: Stanje demokratije i borba protiv korupcije u Srbiji”.  Tokom konferencije biće predstavljene dve nove publikacije Centra savremene politike koje se bave stanjem demokratije i borbom protiv korupcije u Srbiji.

Sedmi godišnji izveštaj u senci Centra savremene politike “Stanje demokratije u Srbiji 2023”. Izveštaj pokriva oblasti izbora, parlamenta, upravljanja, civilnog društva i slobode izražavanja u Srbiji od oktobra 2022. godine do kraja 2023. godine.

Izveštaj o proceni korupcije u Srbiji 2023. objavljuje Centar savremene politike u okviru regionalnog projekta SELDI koji je podržan od strane EU i usmeren je na oblast borbe protiv korupcije na Zapadnom Balkanu. Izveštaj obuhvata rezultate CMS (Corruption Monitoring System) istraživanja javnog mnjenja u Srbiji, kao i dešavanja u oblasti borbe protiv korupcije u zemlji u 2023. godini.

Konferenciju će otvoriti ambasadorka Kraljevine Švedske u Srbiji Anika Ben David, zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji, Plamena Halačeva i izvršni direktor Centra savremene politike, Nemanja Todorović Štiplija. 

O stanju demokratije i borbi protiv korupcije tokom dva panela govoriće i Tamara Branković, zamenica programskog direktora u Crti, Aleksandra Krstić, vanredna profesorka na Fakultetu političkih nauka, Zlata Đorđević, istraživačica Transparentnost Srbija, Zoran Gavilović, izvršni direktor BIRODI-ja, Radmilo Marković, novinar BIRN-a, Predrag Milovanović, član Udruženja tužilaca Srbije, Nikola Burazer, programski direktor CSP-a.

Povezani članci

Pandemija COVID-19 i radna prava u Srbiji

EWB

Zaustavljeno donošenje sporne uredbe Ministarstva odbrane

Nikola S. Ristić

NKEU: Evropske integracije su mehanizam unutrašnjeg razvoja društva

Marina Zec