fbpx
European Western Balkans
Društvo Izdvojeno

Sutra u Briselu “Balkanoscope – priče o Balkanu u prvom licu”

U Briselu će sutra biti predstavljen novi projekat portala European Western Balkans i Evropskog fonda za Balkan, pod nazivom “Balkanoscope – priče o Balkanu u prvom licu”.

Skup na kojem će zvanično biti predstavljen projekat otvoriće zamenik generalnog direktora Direktorata za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju, Maćej Popovski, dok će pozdravnu reč dati glavni i odgovorni urednik EWB Nemanja Todorović Štiplija, programski menadžer Evropskog fonda za Balkan Igor Bandović, kao i visoki koordinator projekta Fondacije Kralj Boduen Fabris de Keršov, najavio je danas EWB.

U diskusiji o Balkanu učestvovaće aktivista civilnog društva Dobrica Veselinović, član makedonskog Sobranja Pavle Bogoevski i novinarka iz Srbije Marina Fratucan.

Balkanoscope je projekat koji ima za cilj promovisanje ličnih priča pojedinaca pogođenih pitanjima koja su zajednička za ceo Balkan, a koja godinama muče taj region i ometaju njegovu evropsku perspektivu.

Veb platforma projekta sadržaće članke o čitavom nizu tema – životu u posleratnim zemljama i međusobno povezanim zajedničkim socijalnim pitanjima kao što su siromaštvo, nezaposlenost, korupcija, kriminal, nedostatak mogućnosti za mlade i kao i ozbiljni ekološki izazovi, ali i pitanja vezana za ograničenja sloboda i nedostatak vladavine prava u regionu, najavio je EWB.

Povezani članci

Minić: EU na primeru Srbije počela da primenjuje novu metodologiju zbog ubrzanog survavanja demokratije

EWB

Evropski Progres za dva projekta ulaže 106.000 evra

EWB

Koalicija za slobodu medija upozorava da nacrti medijskih zakona odstupaju od Medijske strategije

EWB