fbpx
European Western Balkans
Društvo Izdvojeno

Sutra u Briselu “Balkanoscope – priče o Balkanu u prvom licu”

U Briselu će sutra biti predstavljen novi projekat portala European Western Balkans i Evropskog fonda za Balkan, pod nazivom “Balkanoscope – priče o Balkanu u prvom licu”.

Skup na kojem će zvanično biti predstavljen projekat otvoriće zamenik generalnog direktora Direktorata za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju, Maćej Popovski, dok će pozdravnu reč dati glavni i odgovorni urednik EWB Nemanja Todorović Štiplija, programski menadžer Evropskog fonda za Balkan Igor Bandović, kao i visoki koordinator projekta Fondacije Kralj Boduen Fabris de Keršov, najavio je danas EWB.

U diskusiji o Balkanu učestvovaće aktivista civilnog društva Dobrica Veselinović, član makedonskog Sobranja Pavle Bogoevski i novinarka iz Srbije Marina Fratucan.

Balkanoscope je projekat koji ima za cilj promovisanje ličnih priča pojedinaca pogođenih pitanjima koja su zajednička za ceo Balkan, a koja godinama muče taj region i ometaju njegovu evropsku perspektivu.

Veb platforma projekta sadržaće članke o čitavom nizu tema – životu u posleratnim zemljama i međusobno povezanim zajedničkim socijalnim pitanjima kao što su siromaštvo, nezaposlenost, korupcija, kriminal, nedostatak mogućnosti za mlade i kao i ozbiljni ekološki izazovi, ali i pitanja vezana za ograničenja sloboda i nedostatak vladavine prava u regionu, najavio je EWB.

Povezani članci

[FOTO] Strategija za Zapadni Balkan – Otvaranje puta ka pristupanju EU?

EWB

Ko je Marija Pejčinović Burić, nova ministarka spoljnih poslova Hrvatske?

Nikola S. Ristić

Hronologija odnosa Srbije i NATO-a

EWB