fbpx
European Western Balkans
Društvo

Suzana Grubješić nova generalna sekretarka Evropskog pokreta

Evropski pokret u Srbiji

BEOGRAD – Na redovnoj godišnjoj skupštini Evropskog pokreta u Srbiji (EPuS) izabrano je novo rukovodstvo organizacije. Profesoru Mihailu Crnobrnji poveren je drugi mandat na mestu predsednika Pokreta, dok je za zamenika izabran Duško Lopandić.

Nova generalna sekretarka je Suzana Grubješić, a dosadašnja generalna sekretarka Maja Bobić izabrana je za potpredsednicu, zajedno sa Vladimirom Međakom, Jelicom Minić i Aleksandrom Simurdićem. Bobićeva će Evropski pokret u Srbiji predstavljati i u Međunarodnom evropskom pokretu u Briselu, gde je u novembru ponovo izabrana za članicu Odbora ove uticajne panevropske organizacije.

Funkciju zamenice generalne sekretarke obavljaće Dina Rakin, istraživačica Evropskog pokreta u Srbiji, zadužena za oblasti socijalne ekonomije i održivog razvoja.

Po prvi put dodeljena je plaketa za Počasnog člana Evropskog pokreta u Srbiji i to Miloradu Mišku Stevoviću, dosadašnjem zameniku predsednika.

Na skupštini održanoj 15. decembra, u prisustvu članova Pokreta, Izvršnog i Glavnog odbora, kao i brojnih prijatelja i saradnika EPuS-a, usvojeni su godišnji finansijski i izveštaj o radu organizacije, kao i izveštaji Foruma za međunarodne odnose, Istraživačkog foruma, Ekonomsko-poslovnog foruma, Foruma mladih i Foruma za kulturu.

Ove godine Evropski pokret u Srbiji bavio se projektima i istraživanjima u vezi sa promenom Ustava i reformom javne uprave, pratio je proces evropske integracije Srbije i pristupne pregovore sa Evropskom unijom i odnosima u regionu, a krajem novembra obeležio je dvadeset pet godina rada.

Povezani članci

“Dosadašnje reforme u oblasti vladavine prava nisu dovoljne”

EWB

Koalicija PrEUgovor: U Srbiji bez krupnog napretka u Poglavljima 23 i 24

Jovana Georgievski

Danas predstavljena Nova spoljnopolitička inicijativa

EWB