fbpx
European Western Balkans
Politika

Teodorović: Brnabić nije uvažila preporuke Mekalistera

Ana Brnabić; Foto: Tanjug / Zoran Žestić

BEOGRAD – Brnabić nije uvažila preporuke međunarodnih institucija u svom ekspozeu, kaže glavni i odgovorni urednik u beogradskom dopisništvu Radija slobodne Evrope Miloš Teodorović za N1.

Govoreći o ekspozeu Ane Brnabić, Teodorović kaže da on predstavlja spisak „političke korektnosti“ i da se Brnabić nikome nije zamerila, te da na taj način njen ekspoze prazan.

Teodorović je dodao da je njen ekspoze van fokusa.

„Logično bi bilo očekivati da kada dolazi na ovakvo mesto i kada se priprema da javnosti prestavi program za jednu takvu funkciju, uzme ono što su osnovni prigovori relevantnih međunarodnih institucija koje se bave Srbijom“, kaže Teodorović.

On podseća da je Srbija pre mesec dana imala priliku da analizira izveštaj Dejvida Mekalistera izvestioca Evropskog parlamenta u Srbiji, i da dobro znamo šta su bili njegovi prigovori.

„Ono što je Brnabić rekla da će unaprediti je ono što je Mekalister pohvalio u svom izveštaju“ i dodao da se to odnosi na reformu institucija ali i reforme unutar ekonomskog sistema.

Međutim, Teodorović kaže da je Mekalister imao ozbiljne prigovore u pogledu ljudskih prava, medijskih sloboda i pravosuđa.

„Brnabić kao da nije čitala taj izveštaj, a to je onaj sistem institucionalnih vrednosti i međunarodni okvir ka kome nova država zvanično ide“, ističe Teodorović za N1.

Povezani članci

Evropski poslanici osudili slučaj murala Ratku Mladiću, Vučić ih optužio za laži

EWB

Lajčak sledeće nedelje u Beogradu i Prištini

EWB

“Hvala brate Si” – da li je kritika iz EU dovela do nestanka pro-kineskog narativa u Srbiji?

EWB