fbpx
European Western Balkans
Politika

Tepić pozvala Anu Brnabić da javno pročita pismo evropskih poslanika o stanju u Srbiji

Marinika Tepić; Foto: SSP

BEOGRAD – Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić pozvala je premijerku Srbije Anu Brnabić da hrabro i javno pročita pismo poslanika Evropskog parlamenta iz redova socijaldemokrata o stanju u Srbiji u kojem upozoravaju na kritičnu političku situaciju, prenosi Fonet.

“Tražim da Brnabić hrabro pročita ovo pismo koje nije napisao niko iz ove opozicije, već njeni partneri iz EU, koji je potpisala potpredsednica Evropskog parlamenta Klara Dobrev i tražim od nje da ovo pročita javnosti i da se o tome izjasni i kaže zašto krije činjenično stanje koje je prvi put precizno izneto u ovom pismu”, poručila je Tepić na konferenciji za novinare.

Pismo deset poslanika, u kojem se kritikuju demokratija i izborni uslovi u Srbiji, preneo je juče naš portal.

Ona je ocenila da je to pismo pokazatelj da se “točak realnosti zavrteo” i da sada svi znaju u kakvoj katastrofalnoj državi žive građani Srbije.

Tepić je na početku konferencije za novinare u Skupštini Srbije pozvala Radio-televiziju Srbije (RTS) da se ne sramoti i ne ignorišu važne vesti i rekla da ako RTS prećuti informacije o pismu, znači da je “partijski servis”, a ne “servis svih građana”.

Kako prenosi Fonet, ona je upitala Brnabić zašto krije primedbe da je zloupotrebila koronavirus pri održavanju izbora, da su skoro svi mediji pod kontrolom vladajuće partije, da je vlast u Srbiji označena kao hibridni režim, da su evroposlanici ukazali da nema posmatrača, jer zbog koronavirusa ne mogu da dođu u Srbiji, a da će misija OEBS posmatrača biti smanjena.

Povezani članci

Joksimović: Do kraja godine još tri poglavlja

EWB

Vučić prmio akreditive šefa Delegacije EU

EWB

Vuksanović: Vakcine kao sredstvo promocije partnerstva sa Kinom i Rusijom

EWB