fbpx
European Western Balkans
Politika

Tepić: Želim da čujem zahteve studenata

Marinika Tepić; Foto: Tanjug / Sava Radovanović

U izjavi za dnevni list Danas, predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije, Marinika Tepić, rekla je da su tačni navodi da ima nameru da pozove studente na sastanak.

„Tačno je da sam nameravala da studente pozovem na sastanak i da u našem najvišem predstavničkom domu građana i ovi građani iznesu svoje stavove i zahteve“, i objasnila kako je to za nju od posebnog značaja jer „imajući u vidu da upravo jedno od ključnih poglavlja – 23 (vladavina prava, sloboda medija, ljudska prava) tretira ono što je suština zahteva demonstranata“.

Tepić je naglasila da ona kao predsednica resornog odbora želi da čuje njihove zahteve i da im otvori vrata Narodne skupštine. „U situaciji u kojoj gotovo desetine hiljada ljudi protestuje širom zemlje već više dana, ne želim samo da čitam parole i objave na društvenim mrežama“, rekla je Tepić za Danas.

Ona je takođe najavila da bi dobijene informacije sa sastanka uputila Evropskom parlamentu i svim srodnim odborima parlamenata zemalja Evropske unije, te ih tako obavestila o ovoj „akutnoj situaciji u Srbiji“.

Nastavak protesta najavljen je za utorak, 18. aprila, kada se najavljuje njegova moguća radikalizacija, odnosno blokada saobraćajnica, fakulteta i mostova.

Povezani članci

Bilčik: Zapadni Balkan treba da bude uveren u nastavak proširenja EU

EWB

Kocijančič: Proširenje je proces, a cilj dobrobit cele Evrope

Tanjug

Evropski parlament usvojio amandman o napadima na KRIK i Crtu

EWB