fbpx
European Western Balkans
Društvo Izdvojeno

[Tour d’Europe] Dominika Gmerek iz ugla Poljske o evrointegracijama

Tour d’Europe

BEOGRAD – Kako se u Poljskoj gleda na Evropsku uniju? Koliko je članstvo u Evropskoj uniji značajno za ovu državu i kakva su bila iskustva i posledice njenog pristupanja? Kakav je stav građana Poljske po pitanju proširenja? Kako se gleda na Srbiju i na njeno potencijalno pristupanje Evropskoj uniji? Da li postoji posebna oblast ili poglavlje na kojem Poljska insistira u evropskim integracijama Srbije?

Ova, kao i druga bliska pitanja biće razmatrana danas od 18h u toku diskusije sa Dominikom Gmerek iz Poljske, u Beogradu, u okviru projekta Tour d’Europe, koji organizuje portal European Western Balkans u saradnji sa Fondacijom Fridrih Ebert u Srbiji.

Tour d’Europe predstavlja seriju interaktivnih diskusija sa eminentnim gostima iz zemalja članica EU, pre svega predstavnicima civilnog društva i novinarima, na kojima će u razgovoru sa studentima i mladim profesionalcima iz Srbije biti reči o pogledu iz ovih zemalja na Evropsku uniju, njeno proširenje i evropsku perspektivu Srbije. Diskusije će biti organizovane svakoga meseca do kraja godine, dok će govornici dolaziti iz raznih zemalja članica EU.

Povezani članci

Nauka za mir i bezbednost – Prilika za srpske naučnike

Emina Muminović

Kina, EU, Rusija: Ko je koliko pomogao Srbiji tokom pandemije?

Aleksandar Ivković

Srbija u Briselu otvorila poglavlja 17 i 18

EWB