fbpx
European Western Balkans
Društvo Izdvojeno

[Tour d’Europe] Mihal Vit iz ugla Češke o evropskim integracijama Srbije

Tour d’Europe

BEOGRAD – Novi događaj u okviru projekta Tour d’Europe, koji u saradnji sa Fondacijom Fridrih Ebert organizuju Centar savremene politike i European Western Balkans – razgovor sa Mihalom Vitom, naučnim saradnikom instituta EUROPEUM iz Češke, održaće se u četvrtak, 23. novembra.

Kako se u Češkoj gleda na Evropsku uniju? Koliko je članstvo u Evropskoj uniji značajno za ovu državu i kakva su bila iskustva njenog pristupanja? Kakav je stav građana ove zemlje po pitanju proširenja? Kako se gleda na Srbiju i na njeno potencijalno pristupanje Evropskoj uniji i da li postoji posebna oblast ili pregovaračko poglavlje na kojem Češka insistira u evropskim integracijama Srbije?

Ova, kao i druga slična pitanja biće razmatrana tokom razgovora sa Mihalom Vitom, naučnim saradnikom u think–thank-u Europeum iz Češke.

Tour d’Europe predstavlja seriju interaktivnih diskusija sa eminentnim gostima iz zemalja članica EU, pre svega predstavnicima civilnog društva i novinarima, na kojima će u razgovoru sa studentima i mladim profesionalcima iz Srbije biti reči o pogledu iz ovih zemalja na Evropsku uniju, njeno proširenje i evropsku perspektivu Srbije. Diskusije se organizuju do kraja godine, dok govornici dolaze iz raznih zemalja članica EU.

Ukoliko ste zainteresovani za ovaj događaj, možete se prijaviti putem mail-a na: marko.mecanin@centarsavremenepolitike.rs

Povezani članci

[VIDEO] Majstorović: 2025. je već sutra, ali Srbija to može

EWB

[Video] Berlinski proces: Motivacija ili odvlačenje pažnje balkanskim državama?

EWB

Evropska unija treba da usidri Zapadni Balkan u svoje bezbednosne okvire

EWB