fbpx
European Western Balkans
Region

Trilaterala Hrvatske, BiH, Srbije početkom marta u Mostaru

Dragan Čović i Aleksandar Vučić; Foto: Tanjug / Zoran Zestić

MOSTAR – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović i trojica članova Predsedništva BiH Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović sastaće se na trilaterali koja će se održati 6. ili 7. marta u Mostaru, izjavio je danas predsedavajući predsedništva Dragan Čović koji je istakao da je to doprinos rešavanju problema zemalja u regionu i njihovom napredovanju na putu prema EU.

“Ja ću insistirati na tome da mi susedi imamo maksimalno dobre odnose. Posebno mi je drago zbog svega što se događa u posljednje vreme i bez obzira koliko bile teške teme i teških reči, to je način kako ćemo te stvari rešavati i okrenuti se ka budućnosti”, rekao je Čović, prenosi Hina.

Prema njegovim rečima, još nije odlučeno da li će se trilaterala održati 6. ili 7. marta zbog dogovora protokola.

On je dodao da razgovori čelnika tri zemlje vode ka prevazilaženju međusobnih problema što je i u Strategiji o proširenju na zapadni Balkan pomenula Evropska komisija.

“Očekivanja od ovih susreta su razmerno velika iako svi znamo da postoji jako puno otvorenih pitanja. Čuli ste gospodina (Žan Klod) Junkera poslednjih dana koji je tražio da sve te probleme već danas rešavamo. Jedino nas razgovor može naterati da taj evropski put iskoristimo a to je veliki podsticaj i prilika za BiH”, rekao je Čović.

Povezani članci

Čović: Tražiti podršku EU za integracijski proces BiH

EWB

Plenković: Projekat izgradnje Pelješkog mosta se nastavlja

EWB

Približavanje Zapadnog Balkana EU preko ekonomskog razvoja

EWB