fbpx
European Western Balkans
Pregovori

Trivan: EK nezvanično potvrdila pregovaračku poziciju Srbije za poglavlje 27

Goran Trivan; Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

BEOGRAD – Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da je Evropska komisija nezvanično potvrdila pregovaračku poziciju Srbije za poglavlje 27, koje se odnosi na životnu sredinu.

Trivan je, na Poslovnom forumu Srbija – Grkčka u PKS, rekao da EK nije imala značajnije sugestije na dosadašnji rad Ministarstva i dokumentaciju koje je Ministarstvo slalo komisiji, te dodao da nema potrebe da se dokumenta Komisiji šalju na doradu.

On je naveo i da je resorno Ministarstvo radilo godinu i po dana na izradi pregovaračke pozicije za poglavlje 27 i da se može smatrati da je taj posao završen.

Trivan je istakao da će, nakon još nekih sitnih korekcija dokumenta, Ministarstvo taj dokument uputiti vladi na usvajanje i kada ga vlada usvoji, Srbija će biti spremna za otvaranje poglavlje 27, što, dodao je, dalje zavisi od EU.

On je dodao da je ceo proces vezan za proceduru usvajanja pregovaračke pozicije išao znatno brže nego sto su u Ministarstvu očekivali i zahvalio se svima koji su u tom procesu učestvovali.

Povezani članci

Fon Kramon: Vučićev režim dovodi u opasnost demokratiju

EWB

Han: Srbija dobro napreduje, otvaranje dva nova poglavlja nije nerealno

EWB

Brnabić: Srbija će biti spremna za članstvo EU do 2020.

EWB