fbpx
European Western Balkans
Energetika i životna sredina

Trivan: Naredne godine Zakon o klimatskim promenama

Goran Trivan; Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

BEOGRAD – Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da će Zakon o klimatskim promenama biti usvojen naredne godine.

Trivan je naglasio da je to jedan od najvažnijih zakona koji će Srbija usvojiti, jer podrazumeva skup mera koje se moraju primeniti počev od ponašanja građana, institucija, privrede i svih koji zagađuju.

“Klimatske promene su proces koji beleži našu civilizaciju i nas same kao dobrim delom uzročnike toga. Izrađuje se Strategija borbe protiv klimatskih promena. Beograd je to već uradio pre par godina i potpuno znamo šta treba da uradimo”, rekao je Trivan za RTS.

Ministar je dodao da je svest o značaju očuvanja priroda danas na višem nivou nego pre 10 godina, mada još nije zadovoljavajuća, ali da se u vrtićima i školama priča o životnoj sredini.

Trivan kaže da je u planu pošumljavanje Srbije, da to što pošumljavanje nije rađeno do sada nije nedostatak novca već je reč o nerazumevanju.

“Pošumnjavanje je najednostavniji način da rešite mnoge stvari od sprečavanja bujica, poplava, proizvodnje kiseonika, skladištenje ugljen dioksida”, pojasnio je on

Povezani članci

Fabrici istakao značaj međuinstitucionalne saradnje

EWB

Nacrt pregovaračke pozicije za poglavlje 27 do kraja juna

EWB

Počela izgradnja gasovoda Niš-Dimitrovgrad uz podršku EU

EWB