fbpx
European Western Balkans
Politika

TV debata “Transatlantski odnosi – SAD, EU i Rusija i krhka jugoistočna Evropa”

Forum Europa; Izvor: N1

Televizijska debata “FORUM Evropa” na temu “Transatlantski odnosi – SAD, EU i Rusija i krhka jugoistočna Evropa” biće emitovana u ponedeljak, 8. maja u 20 časova, na televiziji N1.

Učesnici debate biće Tobi Fogel iz Centra za studije evropske politike (CEPS), Roza Balfur, direktorka Evropskog programa Nemačkog Maršalovog fonda SAD, i Dejvid Mekalister, predsednik Odbora za spoljne poslove EP, šef delegacije EP za saradnju sa SAD i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju. Urednici i voditelji debate biće Ivana Dragičević i Milan Šarić.

FORUM Evropa je TV debata o trenutnim problemima koji se tiču evropskih integracija Zapadnog Balkana. Prenosi se iz studija u Evropskom parlamentu i u političku debatu su uključeni poslanici Parlamenta, zvaničnici Komisije i javne ličnosti, kao i eksperti i analitičari koji se bave Zapadnim Balkanom.

Ovaj program je organizovan i podržan od strane Evropskog fonda za Balkan (European Fund for the Balkans) – zajedničke inicijative evropskih fondacija osnovane kako bi preduzimale i podržavale inicijative koje za cilj imaju približavanje Zapadnog Balkana Evropskoj uniji putem donacija i operativnih programa.

Povezani članci

CRTA: Država i dalje ignoriše suštinske izborne probleme

EWB

EU: Kasni implementacija energetskih sporazuma između Kosova i Srbije

EWB

Sunjok: Sever Kosova od posebnog značaja za EU

EWB