fbpx
European Western Balkans
Politika

Tviter na profile svih televizija sa nacionalnom frekvencijom stavio oznaku da sarađuju sa Vladom

Konferencija za medije u predsedništvu Srbije; Foto: Predsednik Srbije

BEOGRAD – Tviter je označio zvanične naloge Radio-televizije Srbije, televizija sa nacionalnom frekvencijom Pink, Prva, B92 i Hepi, novinske agencije Tanjug, kao i štampanih listova Kurir, Informer, Politka i Srpski telegraf kao “medije koji sarađuju sa Vladom Srbije”, preneo je N1.

Mediji povezani sa državom definisani su kao “mediji gde država kontroliše uređivačku politiku finansiranjem, direktnim ili indirektnim političkim pritiscima i/ili kontrolom proizvodnje i distribucije sadržaja”, navodi Tviter. Oznaku da sarađuju sa državom mogu imati mediji, njihovi glavni urednici i/ili rukovodstvo, a prema navodima Tvitera, oznakom se “omogućava širi kontekst o nalozima vladinih zvaničnika, medija povezanih sa državom i pojedinica blisko povezanih sa tim subjektima”.

Oznaku da sarađuju sa državom mogu imati mediji, njihovi glavni urednici i/ili rukovodstvo, a prema navodima Tvitera, oznakom se “omogućava širi kontekst o nalozima vladinih zvaničnika, medija povezanih sa državom i pojedinica blisko povezanih sa tim subjektima”.

U slučaju da medij ima oznaku da je povezan sa državom, Tviter neće preporučivati njihove naloge ljudima niti “pojačavati” domet njihovih tvitova.

Povezani članci

Fabrici: Tempo pristupanja Srbije zavisi od reformi

EWB

Zaharijeva: Sad je trenutak, računamo na Srbiju u EU

EWB

Vučić primio ambasadorku Moro u oproštajnu posetu

EWB