fbpx
European Western Balkans
Region

U kosovskom parlamentu rasprava o nepoverenju vladi

Izvor: Vlada Kosova

PRIŠTINA – Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je danas na početku skupštinske sednice da je predlog za izglasavanje nepoverenja vladi “politički, bez argumenta i da za cilj ima sakrivanje ranijih koruptivnih afera”.

“Peticija ima za cilj destabilizaciju zemlje i cilj je sakrivanje koruptivnih afera od ranije. Mi imamo najviše uspeha u borbi protiv ekstremizma, migracije i korupcije. Ova vlada je sprovela mnoge reforme, nasledili smo dugove od ranije ali smo ispunili obaveze i povećali budžet, otpisali smo dugove i ostvarili budžetsku stabilnost. To govori o kredibilitetu ove vlade”, rekao je Mustafa, prenosi RTK 2.

Šefica poslaničke grupe Inicijativa za Kosovo Valjdeta Bajrami rekla je, obrazlažući predlog da se vladi u Prištini izglasa nepoverenje, da ona nije ispunila mnoge stvari, da je potpisala štetne sporazume u Briselu, te pristala na loš sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Kako je kazala, glasanje o nepoverenju je jedina opcija, a prevremeni izbori jedini izlaz u ovom trenutku.

U skupštinskoj sali se, inače, nalazi većina poslanika Demokratskog saveza Kosova, kao i poslanici opozicije, ali i ministri u vladi.

Na današnjoj sednici kosovske skupštine predviđeno je glasanje o nepoverenju vladi.

Povezani članci

[BSF] Marsijak: Ambiciozniji Berlinski proces, a ne samo proširenje

EWB

Mogerini: Bilo je kriza, stanovništvo Balkana želi u EU

EWB

Dimitrov: Članstvo u NATO ne zavisi samo od Makedonije

EWB