fbpx
European Western Balkans
Društvo

U ponedeljak događaj “Javno čitanje izveštaja Evropske komisije o Srbiji 2021”

Zastave Srbije i EU: Foto: Evropski savet

BEOGRAD – Fondacija Centar za demokratiju i Centar savremene politike treću godinu za redom organizuju događaj  “Javno čitanje izveštaja Evropske komisije o Srbiji 2021” koji će biti održan u ponedeljak, 25. oktobra.

Događaj će moći da se prati preko platforme Zoom od 10 časova.

“Izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2021. godinu objavljen je 19. oktobra u Strazburu. Ovom prilikom je komesar za proširenje Oliver Varhelji pozvao na otvaranje dva nova klastera u pregovaračkom procesu sa Srbijom, dok su vlasti u Beogradu ocenile izveštaj kao jedan od najboljih u poslednjih nekoliko godina. Da li je to zaista tako, kakve se ocene mogu naći unutar izveštaja i kakve mogu biti njegove posledice biće najvažnije teme Javnog čitanja, na kome će biti predstavljeni najvažniji nalazi iz izveštaja iz različitih oblasti, kao i biti reči o njegovom značaju za nastavak procesa evropskih integracija Srbije”, stoji u najavi.

Događaj će otvoriti Nataša Vučković, izvršna direktorka Fondacije Centar za demokratiju i Nemanja Todorović Štiplija, izvršni direktor Centra savremene politike.

Na panelu “Javno čitanje izveštaja Evropske komisije o Srbiji 2021” govoriće Jovana Spremo, savetnica za pitanja EU integracija, Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM), Vladimir Međak, potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji, Bojan Elek, istraživač Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP), Kori Udovički, predsednica upravnog odbora Centra za visoke ekonomske studije (CEVES) i Nikola Burazer, programski direktor Centra savremene politike

Radni jezici događaja će biti srpski i engleski.

Povezani članci

Strukovna udruženja napuštaju debatu o promenama Ustava

EWB

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji: Ukinuti carine i vratiti se dijalogu

EWB

Otvoreno pismo Nacionalnog konventa državama članicama EU i ZB

EWB