fbpx
European Western Balkans
Некатегоризовано

Usvojen predlog zaključka o Izveštaju Evropske komisije

Narodna skupština; Foto: Wikimedia Commons

BEOGRAD – Narodna skupština pozdravlja činjenicu što je u izveštaju Evropske komisije o Srbiji konstatovana posvećenosti i motivisanost Srbije u sprovođenj reformi u procesu pristupanja Evropskoj uniji, stoji u usvojenom zaključku Skupštine o izveštaju EK, prenosi dnevni list Danas. 

Skupština Srbije je većinom glasova svih narodnih poslanika usvojila večeras Predlog zaključka povodom predstavljanja Izveštaja Evropske komisije (EK) o Republici Srbiji za 2021. godinu.

U zaključku je navedeno da skupština konstatuje zaključke i preporuke sadržane u Izveštaju EK za Srbiju i pozdravlja iznete pozitivne ocene u pogledu ostvarenog napretka u svim oblastima pregovora o članstvu sa Evropskom unijom.

„Narodna skupština pozdravlja činjenicu što je u Izveštaju konstatovana posvećenost i motivisanost Srbije u sprovođenju reformi u procesu pristupanja EU, što je dodatni motiv da se sa reformama nastavi još brže i efikasnije“, navodi se u zaključku.

Poslanici su usvojili i izmenu Odluke o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora, koje je podnela Poslanička grupa „Aleksandar Vučić – za našu decu“.

Sednici su prisustvovali i predsednica vlade Srbije Ana Brnabić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, kao i predstavnici delegacije EU u Srbiji i predstavnici Nacionalnog konventa o EU.

Povezani članci

NATO kancelarija za vezu u Beogradu traži savetnika za medije

EWB

Dijalog Beograda i Prištine će biti pokazna vežba da EU i SAD ponovo sarađuju

EWB

Rahoj ne dolazi na samit EU – Zapadni Balkan zbog Kosova?

EWB