fbpx
European Western Balkans
Politika

Veber, Bilčik i Mekalister u poseti Beogradu, sastaju se sa vlašću i opozicijom

Manfred Veber u Evropskom parlamentu; Foto: Wikimedia Commons

BEOGRAD – Visoka delegacija Evropskog parlamenta na čelu sa predsednikom grupe Evropske narodne partije (EPP) Manfredom Veberom, od danas boravi u dvodnevoj poseti Srbiji.

U delegaciji Evropskog parlamenta su i predsedavajući Odbora za spolje poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, kao i stalni izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik.

Kako je najavljeno, oni će se u ponedeljak posle podne sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, kao i sa predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković.

Srpska napredna stranka pridruženi je član Evropske narodne partije.

U planu je i sastanak delegacije sa predstavnicima opozicije u utorak, a među temama razgovora biće aktuelni pregovori vlasti i opozicije u vezi sa predstojećim parlamentarnim izborima, kao i bojkot dela opozicije. Kako naš portal saznaje, na sastanak su pozvani predstavnici Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana.

U utorak će se takođe održati ručak sa izvestiocem Bilčikom i urednicima medija u organizaciji portala European Western Balkans.

Povezani članci

Tači: Pratićemo naredne poteze Srbije nakon izbora Vučića

EWB

Mekalister: Srbija sve konkurentnija, faktor stabilnosti

EWB

Miščević: Iskoristiti šansu za EU

EWB