fbpx
European Western Balkans
Izdvojeno Video

[VIDEO] Koalicija prEUgovor: Srbija stagnira ili nazaduje na EU putu

BEOGRAD – Srbija stagnira ili nazaduje u oblastima pokrivenim poglavljima 23 i 24, u pregovorima o članstvu u Evropskoj uniji, istakle su u Novom danu Sonja Stojanović Gajić iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku i Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra, čije su organizacije deo Koalicije prEUgovor.

Nova EU Strategija proširenja na Zapadni Balkan je objavljena u februaru i najavila je moguć datum članstva Srbije u Uniji. Uskoro će Evropska komisija objaviti i Izveštaj o Srbiji. Koalicija prEUgovor predstaviće danas svoj nezavisni izveštaj o napretku Srbije u sprovođenju politika u oblastima pokrivenim poglavljima 23 i 24,​ kao i ocenu pristupa Vlade Srbije i Evropske unije reformama.

Kakva je trenutna slika kada je reč o vladavini prava, ljudskim pravima i borbi protiv korupcije – o tome u temi jutra govore i Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra.

Sonja Stojanović Gajić iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku podsetila je da se u Strategiji EU vladavina prava ističe kao ključ i preduslov za sve ostale reforme.

Povezani članci

[VIDEO] Prošlo vreme trpljenja

FoNet

Proevropska opozicija: Vučić nije iskreno za EU, zainteresovan samo za ostanak na vlasti

Katarina Ruvidić

EWB SCREENING / Jovana Spremo: U Srbiji nema informisanja građana ni o EU ni o promeni Ustava

EWB SCREENING