fbpx
European Western Balkans
Politika

Vlada Srbije usvojila Zaključak o prijavi za sredstva Fonda solidarnosti EU

Vlada Republike Srbije; Foto: Wikimedia Commons

BEOGRAD – Vlada Republike Srbije usvojila je Prijavu za Fond solidarnosti koju je pripremila Posebna radna grupa Vlade Srbije, a koju će Evropskoj komisiji uputiti predsedavajuća Radne grupe, ministarka za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Radna kurpa pripremila je sveobuhvatnu prijavu Evropskoj Komisiji u kojoj je objasnila tok i dinamiku zdravstvene krize usled epidemije COVID-19 i mere koje su preduzete na njenom sprečavanju.

“Evropska unije će, nakon isteka roka svim državama koje su aplicirale za podnošenje prijava – 24. juna, doneti odluku o iznosu bespovratne pomoći Srbiji, a nakon toga će biti potpisan finansijski sporazum i izvršena isplata sredstava do kraja godine”, navodi se u saopštenju.

Kako je istakla ministarka Joksimović, važno je što je ministarstvo dobilo od svih relevantnih institucija zbirne iznose prihvatljivih javnih troškova koje su imali tokom zdravstvene krize, s obzirom da je 15. mart uzet kao datum prvih aktivnosti u borbi protiv pandemije.

Povezani članci

Brnabić: Građani su ranije izlazili na referendume za promenu Ustava “navrat-nanos”, niko nije znao šta se menja

EWB

Međunarodni evropski pokret pokrenuo peticiju zbog stanja u Srbiji, poziva EU da reaguje

EWB

BIRODI: REM ne meri zastupljenost Vučića, mediji i dalje bez balansa

EWB