fbpx
European Western Balkans
Dijalog Beograda i Prištine

Vučić i Brnabić sa Mogerini, jedna od tema dijalog Beograda i Prištine

Aleksandar Vučić, Federika Mogerini, Ana Brnabić; Foto: Twitter / @MajaEUspox

BERLIN – Visoka predstavnica EU Federika Mogerini sastala se sa predsednikom i premijerkom Srbije Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić uoči samita o Zapadnom Balkanu u Berlinu.

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine, Železara u Smederevu, šta Srbija treba da uradi na evropskom putu, kako da i dalje jača ekonomiju samo su neke od tema o kojima se govorilo na ovom bilateralnom sastanku rekao je predsednik Vučić, prenosi N1.

Sastanak u predstavništvu Evropske komisije sa Mogerini, posrednicoim briselskog dijaloga, bio je uvod u popodnevni samit sazvan na inicijativu francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel.

Predviđeno je da skup zapadnobalkanske šestorke sa francuskim predsednikom i nemačkom kancelarkom traje oko dva sata, nakon čega će uslediti i radna večera. Merkelova i Makron će se medijima obratiti pre početka samita.

Na skup su pozvani premijeri Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Srbije, predstavnici vlasti u Prištini, ali i premijeri Hrvatske i Slovenije.

Povezani članci

Lajčak: Za postizanje sveobuhvatnog sporazuma potrebno vreme jer on treba da reguliše sva otvorena pitanja

EWB

Tači za koordinaciju Pariza i Vašingtona pred samit lidera Zapadnog Balkana

Tanjug

Hodžaj: Dijalog u junu,mogao bi da se završi do kraja godine

EWB