fbpx
European Western Balkans
Politika

Vučić i Ejhorst očekuju skori nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Aleksandar Vučić i Angelina Ajnhorst; Foto: Tanjug

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktorka Odeljenja za zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Spoljnopolitičkoj službi Evropske unije Angelina Ejhorst izrazili su danas očekivanje da će dijalog Beograda i Prištine, kao jedini način za rešavanje otvorenih pitanja, biti uskoro nastavljen.

Srpski premijer je u razgovoru sa Ejhorst rekao da je Srbija opredeljena za postizanje obostrano prihvatljivih rešenja u dijalogu, uz punu zaštitu nacionalnih i državnih interesa Republike Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić je naglasio da Zajednica srpskih opština mora biti uspostavljena na osnovu Briselskog sporazuma, što podrazumeva i učešće Republike Srbije u njenom stvaranju.

Dvoje sagovornika izrazili su zabrinutost zbog situacije u regionu Zapadnog Balkana.

Premijer Vučić je istakao privrženost Srbije politici regionalne stabilnosti i saradnje, kao jednom od spoljnopolitičkih prioriteta srpske Vlade.

U razgovoru je konstatovan i kontinuirani napredak Srbije na evropskom putu, kao i u sprovođenju neophodnih društvenih i ekonomskih reformi. Takođe je izražena nada da će biti održana planirana dinamika otvaranja poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije sa Evropskom unijom, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

“Pristupanje EU će biti zasnovano na povezanosti, vladavini prava i pomirenju”

EWB

Le Pen unela Srbiju u program, Makron u dobrim odnosima sa Vučićem: Šta nam donose francuski izbori?

Aleksandar Ivković

Han: Srbija daje primer

EWB