fbpx
European Western Balkans
Politika Некатегоризовано

Vučić i Mekalister o putu ka EU

Dejvid Mekalister i Aleksandar Vučić; Foto: Tanjug / Tanja Valić

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Komitetom za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, unutrašnjem dijalogu o Kosovu i napretku razgovora sa Prištinom.

Predsednik Vučić obavestio je izvestioca Mekalistera o toku i planovima za sprovođenje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i načinima za formalizaciju procesa.

Istovremeno, predsednik Vučić i izvestilac Mekalister razmenili su stavove o poštovanju i sporovođenju principa vladavine prava i medijskih sloboda.

Tokom susreta, dvojica sagovornika razgovarali su i o odnosima u regionu i onome što Srbija treba da uradi kako bi ubrzala proces evrointegracija.

Mekalister će se u okviru dvodnevne posete Beogradu sastati sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, ali i sa predstavnicima opozicije i civilnog društva.

Povezani članci

Merkel u Beogradu: Berlinskim procesom postignuto mnogo, pitanje Kosova neće nestati

EWB

Vlada ponovo ne reaguje na izveštaj Evropske komisije o vladavini prava

EWB

Dačić: Treba nam veći angažman i jača uloga EU

Tanjug