fbpx
European Western Balkans
Politika

Vučić primio ambasadorku Moro u oproštajnu posetu

Kristin Moro i Aleksandar Vučić; Foto: Tanjug / Rade Prelić

BEOGRAD – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Francuske Kristin Moro.

Predsednik Vučić je zahvalio ambasadorki Moro na dobroj i delotvornoj saradnji, kao i na tome što je svojim velikim diplomatskim iskustvom i zalaganjem doprinela unapređenju odnosa Srbije i Francuske, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Srpski predsednik je podsetio na to da su tokom diplomatskog mandata ambasadorke Moro ostvarene brojne posete najviših zvaničnika dveju zemalja i pokrenuto nekoliko zajedničkih ekonomskih i infrastrukturnih projekata.

Ambasadorka Moro je istakla da Francuska snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti koju vodi predsednik Vučić.

Ona je zahvalila na podršci koju su joj tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada Srbije.

Ambasadorka Francuske je tražila nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Ona je istovremeno istakla neophodnost unapređenja vladavine prava.

U razgovoru je konstatovano i da postoji zajednički interes za dalje intenziviranje saradnje u svim oblastima i izražena nada da će ekonomska saradnja, za koju postoje brojne mogućnosti, doživeti dalji uspon, dodaje se u saopštenju.

Povezani članci

Bilčik: Evropska komisija objektivna kada kritikuje medijsku sliku i pravosuđe u Srbiji

EWB

Redovne konsultacije sa EEAS o pristupnom procesu

EWB

Građani na referendumu glasali za promenu Ustava

EWB