fbpx
European Western Balkans
Politika

Vučić sa ambasadorima EU o integracijama

Sastanak u Vladi Srbije; Foto: Tanjug / Rade Prelić

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorima Evropske unije i otpravnikom poslova delegacije EU u Srbiji Oskarom Benediktom, o preporukama EU u procesu evropskih integracija, zastoju u pregovorima sa Prištinom i problemima sa formiranjem Zajednice srpskih opština.

Na sastanku je bilo reči i o izveštaju o poglavljima 23 i 24, ali i Vučićevim prioritetima kao izabranog predsedika Srbije.

“Srbija je na evropskom putu i radićemo na tome da taj proces do kraja sprovedemo u interesu građana Srbije”, istakao je Vučić.

Premijer je izrazio zadovoljstvo povećanom trgovinskom razmenom sa EU, kao i povećanjem investicija iz EU. On je naglasio da je Srbija sve preporuke ozbiljno razmatrala i da će uskoro biti izabrana lica u Agenciji za borbu protiv korupcije, saopstila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić je, kako se navodi, obavestio ambasadore EU o toku sastanka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini i lidera Zapadnog Balkana, koji je održan u Briselu pre dva dana.

Otpravnik poslova delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt pohvalio je ekonomske reforme i napredak u procesu evropskih integracija.

“Mesto Srbije je u Evropi i trebalo bi da iskoristite predsednički mandat da u toj evropskoj kući stvorite što bolje uslove za Vašu zemlju”, ocenili su ambasadori.

Sastanku su prisustvovali i ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Povezani članci

Grošelj za list Nova: Ne sme biti nametanja zakona zbog “Rio Tinta”

EWB

Pisonero: Odluka o otvaranju poglavlja u rukama Saveta EU, zavisi od napretka u vladavini prava

EWB

Rot: Uspeh Brnabićeve olakšaće Srbiji put ka EU

EWB