fbpx
European Western Balkans
Politika

Vučić sa Ejhorst razgovarao četiri sata o putu Srbije u EU

Angelina Ejhorst i Aleksandar Vučić; Foto: Tanjug / Tanja Valić

BEOGRAD – Srbija je posvećena tome da nastavi marljivo da radi na približavanju EU, istovremeno ostajući snažno posvećena očuvanju svoje nezavisnosti, suvereniteta i vojne neutralnosti, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa direktorkom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Spoljnopolitičkoj službi EU Anđelinom Ejhorst.

Kako je saopštila pres služba predsednika Srbije, razgovor Vučića i Ejhorst su razgovarali duže od četiri sata o svim važnim pitanjima za Srbiju i o putu Srbije u Evropsku uniju.

Analizirali su situaciju u regionu i saglasili se oko činjenice da su mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu najvažniji preduslov za ekonomski napredak.

Srpski predsednik i evropska zvaničnica dotakli su se svih teških pitanja, kao što je dijalog Beograda i Prištine i odnos Srbije prema Rusiji, navodi se u saopštenju.

“Srbija je posvećena tome da nastavi marljivo da radi na približavanju EU. U isto vreme, Srbija ostaje snažno posvećena očuvanju svoje nezavisnosti, suvereniteta i vojne neutralnosti,” rekao je predsednik Vučić.

Ejhorst je istakla rekla da Evropska unija u potpunosti podržava predsednika Vučića i Srbiju u zalaganjima da zemlja i region napreduju na evropskom putu i pravnim i ekonomskim reformama.

Povezani članci

Međak: Neizvesno otvaranje pregovaračkih klastera u decembru

EWB

Vučić sa ambasadorima EU o integracijama

EWB

Tači: EU nema šta da traži u dijalogu Beograda i Prištine dok Kosovo ne dobije viznu liberalizaciju

EWB